Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente je namenjena vsem, ki se soočate z različnimi situacijami (na področju medosebnih odnosov, študija, ...), ob katerih se vam porajajo: 

• (vsakdanja) vprašanja, ki bi jih želeli »premleti« z nekom,
• stiske, neprijetna doživljanja,
• želje po razmisleku o nadaljnjih korakih (povezanih s konkretnim problemom, ali v življenju na sploh, osamosvajanju, partnerstvu itd.),
• potrebe po soočanju s preteklimi bolečimi izkušnjami,
• težave pri doseganje ciljev, problemi z motivacijo, ipd. in bi si želeli nekaj narediti s tem,
• želje po izboljšanju komunikacije in medosebnih odnosov (partnerskih, odnosov z avtoritetami, starši,...), asertivnosti, ... 

 

V psihosocialno svetovalnico ste vabljeni tudi študentje/ke, ki bi si želeli z nekom razmišljati o različnih pogledih, vprašanjih, dilemah, nejasnostih glede (bodočega) profesionalnega dela ali vprašanjih, ki se vam pojavljajo tekom prakse, obiskov, soočanj … z uporabniki in institucijami (supervizija, koučing).
Namenjena pa je tudi vsem, ki ste zgolj radovedni, ali pa bi želeli poklepetati o sebi, dobiti kakšno povratno informacijo o svojem delovanju...

Kdo smo?
Smo skupina usposobljenih strokovnjakinj/ov: Simona Prosen (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), Jana Rapuš Pavel (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), Tatjana Verbnik Dobnikar (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), Anja Gruden (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), Mija M. Klemenčič Rozman (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) in Tomaž Vec (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), ki poleg pedagoškega dela v različnih oblikah opravlja tudi svetovalno in (psiho)terapevtsko delo. Ker smo usposobljeni na področju različnih specialističnih, svetovalnih in (psiho)terapevtskih šol in imamo raznovrstne izkušnje pri nudenju psihosocialne pomoči, zagotavljamo, da bomo lahko ustrezno pokrivali širok spekter pristopov in intervenc, ki jih študentke/je v različnih življenjskih situacijah in kontekstih potrebujete in hkrati znali prepoznati situacije, ko je nekoga potrebno usmeriti k drugim strokovnim profilom.
Vendar naj poudarimo še enkrat: psihosocialna svetovalnica je namenjena tudi povsem vsakodnevnim, »običajnim« vprašanjem, razmislekom. V njej boste lahko to naredili neobremenjeno, v miru, s strokovnjakom, ki se bo v tistem času resnično posvetil le vam. Pri tem vam zagotavljamo anonimnost, diskretnost in zaupnost (torej bo vse, o čemer boste spregovorili v svetovalnici, ostalo le med vama s strokovnjakom)!

Kdaj?
Psihosocialna svetovalnica deluje 1x tedensko ob ponedeljkih ali sredah od 13.00 do 15.00 v 110 A, študentska pisarna, 1. nadstropje.

Kako priti?
Napišete e-sporočilo tistemu, h kateremu želite priti in se tako dogovorite za termin, ki obema ustreza ali enostavno pridete (kar je manj priporočljivo, saj svetovalec/ka pogosto ni prost/a, se bosta pa dogovorila vsaj za prosti termin). Če slučajno ne morete priti na dogovorjeni termin, vas prosimo, da sporočite svojo odsotnost vsaj nekaj dni prej, da lahko termin izkoristi kdo drug!

Urnik:
9. 3. 2020 (13.00 - 15.00) – Tomaž Vec
18. 3. 2020 (13.00 - 15.00) – Simona Prosen
23. 3. 2020 (13.00 - 15.00) – Mija M. Klemenčič Rozman
1. 4. 2020 (13.00 - 15.00) – Anja Gruden
6. 4. 2020 (13.00 - 15.00) – Tomaž Vec

Vodja svetovalnice: dr. Tomaž Vec, spec. psih. svet.