Osnovna navodila ob smrti
Cesta na Krko 7 1290 Grosuplje
Uprava: Pon-pet: od 8h do 13h Sobota, nedelja in prazniki zaprto
Delovni čas deponije

Delovni čas deponije


Od 15.3. do 14.11.:
Pon–pet: od 7h do 19h
Sobota: od 8h do 15h

Od 15.11. do 14.3.:
Pon–pet: od 7h do 16h
Sobota: od 8h do 13h

Zbirni center je ob nedeljah in praznikih zaprt.

Kontakt

T: (01) 7888 943 ali (051) 273 478
M: cero@jkpg.si

Špaja dolina
-0,7º
images/slider-podstrani/gajnice_slider.jpg

Da bi v primeru smrti pokojnika lahko krajani občin Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica sprejemali racionalne odločitve in čimlažje uredili vse potrebne formalnosti vam podajamo kratka navodila v sledečih primerih:

  • v primeru smrti na domu - Svojci umrlega so dolžni ob smrti pokojnika na območju občin Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica obvestiti dežurnega zdravnika, ki bo opravil pregled in izdal Potrdilo o opravljenem mrliškem ogledu. Po izvedenem ogledu morajo svojci poklicati primerno pogrebno službo, ki bo izvedla vse potrebne pogrebne storitve. V primeru, da se odločite za pogrebno službo Javnega komunalnega podjetja Grosuplje pokličite na mobilno številko 031 665 444.
  • v primeru smrti v bolnišnici ali Domu za ostarele - Takoj po prejetem obvestilu o smrti pokojnika (obvestilo vsebuje podatke o smrti pokojnika in kje je pokojnik nastanjen) morajo svojci prevzeti vse pokojnikove stvari pri ustanovi, kjer je preminul pokojnik. V primeru, da je pokojnik preminul v eni izmed ljubljanskih bolnišnic je od tam vedno prepeljan na podjetje Žale d.o.o.. V primeru, da se odločite za prevoz pokojnika na drugo pokopališče lahko prevoz naročite pri primerni pogrebni službi. V primeru, da se odločite za pogrebno službo Javnega komunalnega podjetja Grosuplje pokličite na mobilno številko 031 665 444.


Opozarjamo vas tudi, da je v primeru naročila pogrebnih in prevoznih storitev ter upepelitve potrebno predložiti sledeče osebne dokumente:

  • osebni dokument,
  • potrjeno kartico zdravstvenega zavarovanja in odrezek zadnje pokojnine (velja za upokojence) za refundacijo pogrebnine;
  • številko groba, kjer bo pokojnik počival in sklenitev najemne pogodbe za dodelitev novega groba, v primeru, da bo pokopan na pokopališču v Grosupljem
  • potrdilo o opravljenem mrliškem pregledu, če je pokojnik umrl doma;
  • potrdilo upravljalca pokopališča za pokop žare, če bo pokojnik upepeljen, žara pa bo na pokopališču katerega ne upravlja Javno podjetje Žale, v primeru, da bo pokopan na pokopališču v Grosupljem bo potrdilo izdalo Javno komunalno podjetje Grosuplje za ostala pokopališča pa potrdila izdajajo pristojne Krajevne skupnosti.


Predlagamo vam, da v primeru upepelitve pokojnika prinesete tudi ustrezno obleko za pokojnika v kateri bo upepeljen, saj se boste tako znebili nepotrebnih dodatnih stroškov.

Prev
Next

SIQdruzini prijazno podjetjeevropska unijalokalna akcijaz glavo za naravo

obcina dobrepoljeobcina grosupljeSIQdruzini prijazno podjetjeevropska unija

lokalna akcijaz glavo za naravoobcina dobrepoljeobcina grosuplje